Sunday Instapundit Roundup

[Politiek] 
Ik heb hem een tijdje verwaarloosd, de Instapundit maar vandaag ga ik hem weer inhalen. 500 ongelezen berichten, hier samengevat.

Waar vind je nu betere geopolitieke informatie, in de Nederlandse media of op Instapundit? (Dit is een grap.)

Midden Oosten Het lijkt er toch op dat de Amerikanen niet helemaal verkeerd bezig zijn geweest in het Midden Oosten. Democratie die zich als een veenbrand verpsreidt?
Meer goed nieuws van Chrenkoff (ook een goede): Good News from the Islamic World; the special pro-democracy edition. Demonstraties tegen de overheid voor meer democratie in Egypte, Kuweit, Libanon en Iran.

Natuurlijk ook veel nieuws over Libanon (Blog: Help the people of Lebanon win their independence) waar Bush tot held lijkt verheven (George W. Bush, Arab Hero).
Miguel is pas in Libanon geweest en heeft er nu weer nieuws over.

Irak De vraag aan Iraaks blogger Husayn Uthman of het het waard was 2 jaar (2 years) na dato. En het tij keert zich tegen de opstandelingen in Irak (Iraq's insurgents ‘seek exit strategy’, Iraqi Baathist Exit Strategy: Turn in Zarqawi & Iraqi resistance begins to crack after elections).
Helaas niet op tijd om sommigen hun leed te besparen: Cuando Un Amigo Se Va

Kyrgizië Tot voor het pas op het nieuws was had waarschijnlijk niemand in Nederland het idee ook maar dat Kyrgizië bestond. Het is ook erg ver weg, erg ontoegankelijk, ingebed tussen dictatoriale landen. Kort gezegd, het is geen Georgië of Ukraïne en het kan de mensen hier in Europa niet zoveel boeien. Rusland wel: Russia Picking a Fight over Kyrgyzstan
Mij wel, ik zou graag binnenkort nog eens die kant op gaan reizen en dat wordt een stuk makkelijker als die landen vrij zijn.
Revoluties en protesten verspreiden zich (Kyrgizstan - Another Link?, Dominos fall Harder From West To East). Het is in ieder geval hip. De revolutie is gebeurd, maar de uitkomst is onzeker (The Unexpectedly Short and Easy Revolution met veel foto's (en meer foto's, Hang Onto Those Tulips for a Moment over de dubieuze uitkomst).

Amerikaanse Politiek Do Libertarians have more fun?
Libertariërs: fiscaal conservatief en sociaal gezien liberaal. Gouden combinatie? Je hebt in ieder geval meer goede derde partijen, die steeds gematigder worden hoe verder je van Amerika bent: de Liberal Democrats in Engeland en ons D'66. D'66 zou bij mij veel kunnen winnen door ‘liberaal’ te jatten van voorgenoemde partijen die in hun landen erg goede ideeën hebben.

Democratie is erg hip maar vooral in landen die het nog niet (zo lang) hebben.

Biotechnologie Kass is de voorzitter van the President's Council on Bioethics en hij doet wat reli-conservatieve uitspraken waar intelligente mensen boos van worden (Debating Kass). Een lid van die raad licht het proces toe: On Leon Kass and Bioethics.

Deze ontwikkelingen zijn niet tegen te houden. Lees Ramez Naam's boek “More Than Human” er maar over (recensie). Zou jij ‘Nee!’ zeggen tegen tien jaar langer leven?

Onderwijs Discussie over Wireless acces in the law school classroom, iets wat op de TU al realiteit is. Dit kun je niet verbieden, iedereen en alles wordt meer en meer verbonden. Het is soms wel irritant, als mensen voor me op hun laptop dubieuze filmpjes gaan kijken.

China Kort stukje over het spel dat speelt tussen Amerika en China. Vooral over energie natuurlijk en als het over olie gaat zijn Chinezen niet lief. China ondersteunt met geld, middelen, investeringen en VN-vetos verschillende dictatoriale regimes in Afrika en Azi&eum; bijv. in Zimbabwe door Mugabe een radio-jammer te verkopen maar ook in Darfur waar er oliebelangen spelen.

Ik las ook dat binnenkort de Europese wapenembargo's tegen China opgeheven worden. Dan kunnen landen als Frankrijk hun wapens eindelijk weer daar slijten. Iedereen hier is verontwaardigd over de ‘genocide’ in Darfur (Waarvoor? Darfur!) maar er iets aan doen is te moeilijk.

Van de andere kant: Chinese Bureaucrats Getting Blogged to Death


Zimbabwe Verkiezingen onlangs in Zimbabwe (For Zimbabwe &
Zimbabwe's opposition hopeful), zijn niet echt heel erg goed afgelopen.
Groot overzicht: Zimwabwe's Elections Underway, en nog een Zimbabwe News Roundup. Natuurlijk verliest de oppositie van Mugabe, maar ze protesteren niet (Zimbabwe's Opposition Rules Out Protests).

Geplaatst door alper at 2005-04-10 18:37 | Geef commentaar (3) | Trackbacks (0)

Opmerkingen

Re: Sunday Instapundit Roundup
Gezien je voorkeur zullen de meeste blogs die ik lees je niet aanspreken ;-)
Geplaatst door: marbel op April 10,2005 22:55


Re: Sunday Instapundit Roundup

Hoezo?

Doe 'ns wat voorbeelden. Dan kan ik kijken.
Geplaatst door: Alper op April 10,2005 23:25


Re: Sunday Instapundit Roundup
Jeanne op http://bodyandsoul.typepad.com/blog/

Abu op http://abuaardvark.typepad.com/abuaardvark/ voor het M-O
Juan Cole op http://www.juancole.com/ voor het M-O

ObWi op http://obsidianwings.blogs.com/obsidian_wings/ voor gedachtenuitwisseling tussen Rep en Dem

Kevin Drum op http://www.washingtonmonthly.com/ is een links leunende centrist

http://billmon.org/ ook omdat hij zulke mooie vergelijkingen kan maken ;-)

Jonathan op http://headheeb.blogmosis.com/

http://fafblog.blogspot.com/ voor humor

http://www.outsidethebeltway.com/index.php is ongeveer het enige rechtse US blog dat ik bij kan houden ;-)

Marjolein
Geplaatst door: marbel op April 11,2005 09:54


Trackbacks
Stuur trackback naar:http://www.alper.nl/blog/alper/224/tbping
Er is geen trackback.