Knevel & van den Brink

Ik ben geen gigantische fan van Pauw en Witteman maar het is een solide talkshow en het doet het erg goed in hun timeslot. Mijn bezwaren zijn vooral dat het vaak te tam is, de gasten, de presentatoren en de vragen die gesteld worden.

Het televisieseizoen duurt niet al te lang, want dit is de laatste week Pauw en Witteman. DWDD schijnt er ook binnenkort mee op te houden. Dan volgt de leegte van de zomer1.

30 april worden we verblijd met een nieuw daverend duo, talkshow met een christelijke moraal. Vast niet minder tam, vast wel ergerlijker.

Update: Ik heb het gisteren voor het eerst gezien en ik ben aangenaam verrast. Het gesprek loopt, de gasten zijn boeiend en het is niet zo irritant als ik had verwacht. Wat wel tenenkrommend is en ik denk onoverkomelijk bij deze presentatoren zijn de leidende vragen en schijntegenstellingen waarmee ze hun gasten in de val proberen te lokken. Ik heb het gisteren een paar keer gezien en gelukkig trapte niemand erin.

Update2: De leader en de tussenfilmpjes zijn zo infantiel dat het treurig is. Hun selectie van internetfilmpjes mist alle actualiteit en feeling met het medium. Het meisje van Halal dat aan tafel zit2 is te dom om op te poepen. (En nu hou ik op met deze post.)

Update3: Ik kan het niet laten. Zojuist (4 mei) weer gekeken en het lijkt nu meer op een shocklog of een slechte imitatie van DWDD. De dingen die ze lieten zien3 hoeven van mij niet4. Erg smakeloos of ervaren EO-kijkers dat niet zo?

 1. Nu al?
 2. Volgens mij heeft ze geen naam.
 3. Dode Pim Fortuyn en dronken David Hasselhoff.
 4. En ook niet van Lucille Werner, wat nog wel een aardige discussie opleverde tussen haar en haar presentatoren. Andries Knevel maakte zich er met een rotsmoes vanaf.

2 thoughts on “Knevel & van den Brink”

 1. Mee eens. Vooral aan die internetfilmpjes erger ik me kapot.

  Ik heb het niet erg vaak gezien maar ik weet wel dat ik liever Pauw en Witteman kijk (ondanks ik het ook wel eens ben met je kritiek daarop).

  Wat kijk jij liever?

 2. Dat was gisteren ook hilarisch toen ze die “WWW-en” aankondigden met dat nep Surinaamse accent en die Surinaamse vrouw het echt heel matig vond. Ze werd best wel boos maar dat draaiden ze gewoon weg tijdens de uitzending.
  Aan het einde van de uitzending zei ze het weer en Knevel en van den Brink namen geen verantwoordelijkheid maar lachten een beetje schaapachtig.

  En ja, Maxime Verhagen is een rat.

  Ik kijk liever The Daily Show en The Colbert Report; meer inhoud en komedisch briljant.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.