Dodelijke ongelukken

Het VVD was al een partij van populistische opportunisten, maar kennelijk schuwen ze tegenwoordig het buitengewoon stupide ook niet1.

Anouchka van Miltenburg (via Fok):

“Donorregistratie heeft een heel beperkt effect op de wachtlijsten. Mensen wier organen anders zouden worden getransplanteerd, blijven langer leven door medische vooruitgang en veiligheidsmaatregelen. Door airbags en verplichte autogordel is het aantal dodelijke ongelukken afgenomen. Mensen sterven ouder en hun organen zijn dan vaak ongeschikt voor transplantatie.”

Sprakeloos, inderdaad.

 1. Waarschijnlijk denken ze de wedstrijd laagste IQ wél van Wilders te kunnen winnen.

3 thoughts on “Dodelijke ongelukken”

 1. Wat is HIER nou weer mis mee?

  Nee, een beetje bloempjes erbij doen dan? Dit klopt toch als een zwerende vinger? Het is inderdaad zo dat er tegenwoordig een stuk minder donoronderdelen vrij komen.

  De organen in oude persoon zijn zo zwak dat ze eigenlijk nooit kunnen worden gebruikt als donormateriaal. Hoe cru het ook klinkt, maar een 65+er wordt direct geskipt door een donor inspecteur, heeft totaal geen zin. Mensen leven ook langer.

  1+1 = 2. Fijn dat de VVD in ieder geval door heeft dat er een trend is naar minder donor-organen en dat het bijvoorbeeld zinvol zou kunnen zijn om meer geld te steken in stem cell research of xenotransplantation.

  Dit is totaal hetzelfde als zeggen: “Tsja, jongen, ik hoop voor je dat het mooi weer wordt” als iemand op korte termijn een donor-orgaan nodig heeft. (mooi weer -> motor rijden -> boomkleven -> donor organen!)

  ontzettend bot en cru, maar the world ain’t all ponies and rainbows.

  VVD: Harde feiten.

  Groen Links en andere idealistische naievelingen: kop in ‘t zand.

 2. De constatering opzich klopt en ik ben ook voor xenotransplantatie en andere constructieve oplossingen, maar ik was vergeten de moneyquote erbij te zetten:

  Daarom gaat Van Miltenburg haar fractie voorstellen om de verplichte veiligheidsriem in de auto af te schaffen. “Waarom bemoeit de overheid zich daarmee?”

  De enige reden die ik kan verzinnen voor een overheid is om te zorgen voor het algemeen welzijn. Als je op deze manier begint te redeneren, kun je net zo goed iedereen die niet nuttig is een spuitje geven.

  Een samenleving zonder idealen is verloren.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.