Een echte vent wordt geen agent

De politie gebruikt bij inperkingen van de privacy altijd het argument ‘Als u niets te verbergen heeft, heeft u ook niets te vrezen.’

Volgens diezelfde logika laat dit filmpje op Geen Stijl1 zien dat de politie zelf blijkbaar heel veel te verbergen heeft.

 1. Één van de weinige keren dat Geen Stijl iets goeds doet.

4 thoughts on “Een echte vent wordt geen agent”

 1. Beste quote: Politie vraagt waarom die wordt opgenomen, en Rutger (journalist, of, althans, gast met de microfoon) zegt: “Dat vinden we interessant.” – beter kan je het niet stellen, want waarom zou de politie moeten beslissen over wat journalistieke waarde heeft of niet?

  Een rapportage over een of andere dronken pool had mijns inziens zeer weinig journalistieke waarde. Daar gaat het niet om – als hij daar wil opnemen moet die dat vooral doen. Hij stond niet in de weg. Er is overigens ook door de politie geantwoord, en die wisten dat ze geen poot hadden om op te staan. Jammerlijk puntje: Hier ondervindt politie vrijwel nooit negatieve repercussies van. Vergelijk dit met een keer je quota missen.

  Zie:
  http://juridischdagblad.nl/content/view/5352/44/
  http://www.geenstijl.tv/2007/07/rutger_opnieuw_bij_de_pliesie.html

 2. Toch een beetje dom van die interviewer, als ie zegt dat de politie de wet niet kent. Als de politie je sommeert op te zouten, dan moet je opzouten, openbare weg of niet. Doe je dat niet, dan ben je in overtreding.

 3. @pebbe, Ik ben blij dat niet iedereen zo makkelijk zwicht voor fascisme. Hij zei ook dat ze de boel maar moesten afzetten met linten als ze hem weg wilden hebben. Bij zo’n afzetting mogen journalisten —ik geloof in overleg— met een perskaart achter de afzetting om nieuws te verzamelen.

  @Reinier, Start jij de brede volksbeweging die met cell phone cams elke beweging van politieagenten in het openbare leven vastlegt en naar YouTube upload?

  De kamervragen van meneer Haverkamp (CDA) impliceren dat hij wil dat de rechterlijke en handhavende macht in Nederland anoniem kan opereren. Dus anonieme gezaghebbers en tribunalen die alleen aan de regering verantwoording schuldig zijn en de burgers veroordelen. Dit van dezelfde politieke partij die stilzwijgend Gitmo goedkeurt.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.