Eindelijk Radio 1 luisteren op de Mac

Ik heb hier wel vaker geschreven over de beroerde webstreams beschikbaar voor Radio 1 bij de omroep. Daar is nu verandering in gekomen en het is nu af te spelen in Windows Media, Quicktime of Real.

Reden tot blijdschap dus, maar nog steeds vreemd waarom ze niet gewoon één MP3-stream1 hebben opgezet die volgens mij door alle drie die players2 probleemloos kan worden afgespeeld.

Update: Blijkbaar is dit een hele populaire post en ik luister redelijk wat radio via iTunes. Hoe je dat doet is als volgt, onder Advanced staat een optie Open Audio Stream (Command-U) en daar kun je de URL van een stream in plakken. Bijvoorbeeld:
Radio 1: http://shoutcast.omroep.nl:8100/listen.pls
Kink FM: http://81.173.3.20/listen.pls
Studio Brussel: http://mp3.streampower.be/stubru-high.mp3?rand=644

De URL die ik heb van 3FM doet het niet meer, maar die mis ik toch niet zo.

Update: Voor streaming heeft Radio 1 nu een pagina die niet direct vindbaar is vanaf de site zelf: Luister online naar radio 1

  1. SHOUTcast ofzo ook al heb ik geen idee hoe dat schaalt.
  2. En eigenlijk door bijna elke fatsoenlijke MP3-speler.

6 thoughts on “Eindelijk Radio 1 luisteren op de Mac”

  1. We bieden naast de windows mediastream dan ook een mp3-stream aan ;-). Veel bezoekers zijn bekender met het type plugin dat ze gebruiken dan met benamingen van bestandsoorten.
    Vandaar de keuze om het op die manier aan de voorkant aan te bieden. De Mac-widget (www.radio1.nl/widget) speelt ook de mp3-stream(s) af.

  2. hoe kan ik de andere nederlandse zenders ontvangen via Apple?? ie Radio 3, Radio 4, 538FM etc
    luister vandaag al naar Radio 1 via shoutcast!! Fabulous!! Ook Radio 2 werkt via mijn apple die ik net nieuw heb aangeschaft…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.