OpenID een robuuste open manier van Single Sign On

In ander nieuws, dit weblog ondersteunt sinds zojuist OpenID. Dat is een manier van inloggen met een gebruikersnaam1 en wachtwoord2 op verschillende sites die veilig is en waarbij je toch zelf de controle over je gegevens houdt.Ik heb er eerder al een uitleg over geschreven op Frankwatching wat redelijk veel aandacht trok en een recent artikel op Four Starters sloeg ook lekker in. De strekking van dat laatste artikel is dat de meeste mensen als een OpenID hebben, maar zich er niet van bewust zijn. Kijken of je toch een OpenID hebt, spoed je dan naar mijn OpenID generator.Als je niet wil dat er iets verandert, verandert er ook niets. Ik heb de wpopenid+ plugin hier geïnstalleerd om wat dingen met betrekking tot OpenID en innovatieve toepassingen hiervan uit te kunnen proberen. Dus misschien gaan dingen hier een beetje kapot in de komend tijd, maar ik probeer de gewoonlijke diensten hier zo goed mogelijk doorgang te doen vinden.

  1. Eigenlijk een URL maar dat gaat makkelijker worden. Die van mij is lekker kort “alper.nl” maar dat zal niet voor de meeste mensen opgaan.
  2. Het hoeft niet per se geverifieerd te worden met een wachtwoord, mag ook met een paslezer of een SMS maar wachtwoord zal voorlopig het meeste voorkomen.

2 thoughts on “OpenID een robuuste open manier van Single Sign On”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.