hAvatar voor WordPress

Ik had het al een tijdje gehad met gravatar en alle andere verschillende manieren om avatars1 toe te voegen aan blogs en vond tijd dat er een simpele open versie kwam.

Ik heb net de MyAvatar plugin aangepast tot wat uiteindelijk de hAvatar plugin moet worden. Je ziet hem nu in actie bij de commentaren op dit blog. Als jij een hCard met photo of logo eigenschap op je URL hebt staan2 die je achterlaat, dan haal ik die op en toon hem als je avatar.

Aardig proof of concept3, en ik denk wel het uitbreiden waard. Probeer het maar uit. Je kunt een pagina gebruiken met een hCard of je kunt hier inloggen met OpenID en zorgen dat op je OpenID site een hCard staat zoals beschreven in mijn artikel op Four Starters.

Deze versie gebruikt nog mijn hAvatar parse dienst zoals beschreven op Four Starters maar een definitievere versie moet hKit gebruiken om de hCard te parsen.

De recente commentaren op de voorpagina gebruiken nog gravatar zoals opgeleverd door de thema-bouwer, maar dat is zulke afgrijselijke PHP-code, dat de revisie daarvan niet op een luie zondagavond kan.

 1. Plaatjes van gebruikers.
 2. Je Flickr profielpagina bevat bijvoorbeeld een hCard net zoals een heleboel andere plaatsen.
 3. En geïmplementeerd op dit blog, omdat hier een stuk minder mensen boos worden als ik de boel sloop.

11 thoughts on “hAvatar voor WordPress”

 1. En ik heb nu de plugin wat uitgebreider geschreven zodat deze de hKit library gebruikt in plaats van mijn eigen parsing-dienst.

  En mijn plugin implementeert nu de gravatar functie.

  Er moet waarschijnlijk nog veel aan geschaafd worden, maar dit begint ergens op te lijken.

 2. Hey Kars,

  De foto werkt, maar de wpopenid+ plugin voor WordPress doet rare dingen met namen van mensen. Het staat zeker op de lijst om naar te kijken maar die plugin is een monster van een stuk code.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.