Het gras is altijd groener

Als je rondreist door landen waar het standaard warmer dan 30-35˚ C. is, denk je weleens bij jezelf: ‘Dit is a-relaxed. Wat kouder zou niet heel erg zijn.’

Dan kom je terug in Nederland waar het snijdend koud is en het regent1 en denk je bij jezelf 35+ graden is zo gek nog niet.

  1. Gisteren naar huis fietsend in de laatste 2 minuten natgeregend door een flits-stortbui.

3 thoughts on “Het gras is altijd groener”

  1. Toen ik een foto nam van deze kameel (of volgens mij is het eigenlijk een dromedaris), toen bevroor hij en bewoog daarna ook niet meer. Dat vond ik toen best wel vreemd.

  2. Het geheim van een lekker klimaat is humidity. Zolang het 35 graden of minder is en niet al te humid is alles goed te houden, inclusief een stortbui van ‘monsoon’ proporties. 28 graden met 100% humidity is teh suck, en onder de 28 graden is een middelmatige regenbui al vervelend, en begint ‘wind chill’ een relevante statistiek te worden. Dit soort klimaten leidt wel tot halve woestijnen. (Warm + weinig water!)

    Hier en daar bestaat dit ook. Zoals praktisch elk ander climaat is dit te vinden op Nieuw Zeeland’s zuid eiland. Net onder Christchurch is er een gordeltje low humidity hot, ondanks dat dit zeer ver weg van de evenaar ligt.

    Ik had eigenlijk half verwacht dat Syrië ook wel zou werken op dit principe.

    UAE was bijv. makkelijk vol te houden ondanks de 40 graden. Je koelt af in een ge-airconditioneerde auto of gebouw en door de lage humidity houdt je de koelte wel vast, zeker als je een pet op hebt en witte kleding. (Heeeeee, wat een toeval, dat zijn al die moslim gewaden ook! – maar dan weer niet voor de vrouwen. Ik neem aan dat het onder zo’n niqab ding een oven van jewelste is).

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.