AD Koffietest: dieper in op Delft

Via Oliver de AD-koffietest binnengekregen en daarin staat wat elke koffieliefhebber al weet: in Nederland wordt je schandelijk behandeld als koffiedrinker.

Crappy Cappuccino

Geen van mijn favorieten bij de test en maar één plek in Delft geprobeerd, de Sjees, wat op zich al een slechte en gesjeesde plek is om te eten. Niet gek dat de koffie er ook slecht is. Hier even een completer overzicht voor Delft:

Uit de Kunst – Leuke tent met papegaaien en lekkere taart. Hun interpretatie van een cappuccino is helaas bedroevend en een smet op een voor de rest fijne plek.

Lunchcafé Vrij – Pasteis de Nata en andere lekkere dingen van over de wereld. Ze zetten hier goede espresso.

Kobus Kuch – Café dat pretendeert goede koffie en appeltaart te hebben, maar geen van beide is het geval. Teert vooral op een restant van goede sfeer en de aanloop op de hoek van de Beestenmarkt.

Benjamin’s Bagels – Ontzettend lekere bagels en andere ontbijtopties. De cappuccino is alleen niet te drinken en is jammer ten op zichte van de kwaliteit van de rest.

IJssalon Van Bokhoven – Lekker ijs en mocht je het bestellen ook erg goede espresso en koffie interpretaties; italiaans sterk.

Café de Wijnhaven – Niet het leukste café van Delft, wél het leukste terras. Consistent goede espresso en cappuccino en ‘s ochtends uitgestorven dus zeker een goede optie.

Kleywegs Stad-Koffiehuis – Goede locatie en mooie tent. De broodjes en pannekoeken en taarten hier zijn ontzettend lekker. Koffie specialiteiten gaan ook goed, maar pure koffie willen ze hier nog weleens verneuken.

Bouwkunde Koffiebar (Sodexho) – Hip aangekleed, inhoudelijk dramatisch. Zie post.

Café onder de Aula (Sodexho) – Fijne plek om te zitten werken op de TU. Aardige bar waar altijd de muffins e.d. op zijn en buitengewoon ongeïnteresseerd personeel wat je een bakje pleur voorzet als espresso.

Coffee Company – De hoop van Delft, nu in aanbouw op de Markt en zou mits goede koffie en WiFi1 mijn vaste ochtendstek kunnen worden.

 1. Ik weet, het is veel gevraagd.

6 thoughts on “AD Koffietest: dieper in op Delft”

 1. Ik mis nog Mockamore op het bastiaanplein voor de C1000. Niet zo snelle bediening, maar de koffie is heerlijk, met veel keuze uit allerlei bijzondere soorten, en op de 1e verdieping heb je een leuk mensen-kijk uitzicht. Zeker op een zaterdag of koopzondag.

 2. Mockamore moet ik nog eens uitproberen. Martijn had daar ook goede verhalen over.
  Kaldi vond ik niet zo boeiend. De koffie daar staat er een beetje bij als middel om rare glinsterende troep te verkopen.
  Ik heb het eigenljik in mijn assessment het liefste ook niet over ketenwinkels want als een keten het goed doet is de koffie ervan overal precies hetzelfde.

  Ik ben vanochtend weer in Vrij geweest en de sfeer daar is erg fijn. Een aardige galão (lange lattè) gehad.

  Je hebt dankzij je OpenID hier wel een lokaal account maar ik kan niet makkelijk in WordPress instellen dat je je comments kunt editen. Ik zou je daarentegen bijvoorbeeld wel zonder problemen admin kunnen maken.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.