Internet via het voormalige staatsbedrijf

Ik ben bezig voor mijn nieuwe huis internettoegang te regelen en de opties die ik tot nu toe voorgeschoteld krijg, zijn allemaal niet bijzonder aantrekkelijk. Ik wil alleen internet en dat lijkt tot voornog niet mogelijk.

Ik heb net met XS4All gebeld1 en daar wisten ze me te vertellen dat ik een telefoonlijn van KPN nodig heb voor ADSL aangelegd kan worden. Nadat XS4All de boel over heeft gezet kan ik het KPN-abonnement opzeggen2, maar ik zit wel contractueel een jaar vast aan de kosten à €9.95 per maand.

Met de kabel werkt het hetzelfde maar dan moet je een standaard kabelabonnement hebben geloof ik3 en de kans dat ik een televisiekabel gebruik is nog steeds een stuk groter dan de kans dat ik een vaste telefoonlijn ga gebruiken.

Het is dus kabel of kijken of ik mijn draadloze router bij iemand op de verieping kan neerzetten.

 1. Normaal 020-nummer en geholpen binnen 5 minuten, trouwens.
 2. Ik zou ook internet kunnen nemen via KPN zgn. InternetPlusBellen maar ik hoor daar alleen maar horror-verhalen over.
 3. Dat ga ik nog even uitzoeken.

6 thoughts on “Internet via het voormalige staatsbedrijf”

 1. Ik hoefde voor mijn TweakDSL verbinding geen KPN abbo te hebben. Er was wel iets met het koperlijntje geloof ik, maar dat ging allemaal via TweakDSL…

 2. Ben hier ook mee bezig geweest de afgelopen dagen. Basically betaal je altijd € 10 voor het netwerk, TV is een euro of 7. Je zou ook aan Planet kunnen denken, met Digitenne voor de televisie. Of Tele2 met TV over de internet verbinding, etc.

 3. Ah, Oliver dat zou wel fijn zijn. Ik heb het meisje van XS4All al gemeld, dat ik KPN haat en het liefst nooit iets met ze te maken wil hebben.

  Mark, Bij Tele2 (staat op de site) en Planet (heb ik niet gecheckt) moet je een abonnement van KPN hebben voor ze ADSL kunnen aanleggen. Ik hoef niet echt televisie te hebben.

  Televisie is voor mij geen vereiste, maar als ik moet kiezen tussen televisie of telefonie, dan is de keuze erg makkelijk. Ik zie nu net bij Casema dat er in Delft budget RTV beschikbaar is voor €8,95/maand. Dan heb ik geen commerciele zenders, maar erg missen zal ik die toch niet…

 4. Ik was net bij Orange en daar hebben ze nu een aanbieding dat hun goedkoopste ADSL (van 4Mbit) voor een jaar lang €8,95 per maand kost. Daarbij zorgen zij voor alle KPN shite en betaal je aan Orange €5 per maand extra voor de lijn.

 5. Als het goed is kan je tegenwoordig ADSL over een BBNED lijn krijgen zonder KPN koperdraadje. ALthans, dat draadje ligt er wel maar het contract erop is van BBNED. via BBNED zelf kan je echter niet bestellen dat moet via een van hun leveranciers; die staan overigens op de site.

 6. @Tijs: Oliver had al TweakDSL aangeraden wat prijzig is maar dus inderdaad via BBNED werkt.

  Op de BBNED site staat als een van de leveranciers ook Orange genoemd. Nu ben ik gisteren toevallig bij Orange langsgeweest en ze hebben deze week een aanbieding van hun goedkoopste ADSL-abonnement: €8,95 per maand met €5 voor de lijn voor een totaal van €13,95. Ik denk tot nu toe de beste optie.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.