WordPress openid nu nog beter

Met de vorige versie van de wpopenid+ plugin werden commentaren op dit blog van OpenID-gebruikers anoniem geplaatst. Nu is OpenID een identity systeem, en meestal is anonimiteit wel mogelijk maar niet direct de bedoeling.

Nu met de update heb ik even de nieuwste versie van die plugin geïnstalleerd en het lijkt erop dat alles veel soepeler werkt. Ik kan nu in ieder geval met mijn OpenID correct inloggen als admin. En jullie?

13 thoughts on “WordPress openid nu nog beter”

 1. Ik probeer effe in te commenten met enkel voornaam en url – één van de dingen die ik hatelijk vond aan WP met OpenID is dat email nog altijd een vereiste is…

 2. Nice, het lukt dus. zij het dat ik blijkbaar niet gewoon ingelogd blijf éénmaal ik me heb aangemeld.
  blijkbaar wordt er géén user aangemaakt in de database, wat voorheen wel het geval was?


 3. Hmm, mijn twee vorige comments met mijn .info domein zijn zichtbaar voor mezelf maar niet voor een andere user (of dus voor mezelf met andere browser).
  Is me onduidelijk of die nu in moderation queue dan wel door Akismet zijn tegengehouden…

 4. Sigh… 3 comments geprobeerd maar geen enkele is dus doorgekomen – moeten dus ergens bij jou in database zitten.

 5. Ja, dat komt omdat ik ze ge-approved heb. Ik heb nu ook de optie aangezet om commentaar via OpenID automatisch goed te keuren.

  Alleen Pascal heeft gelijk dat er geen gebruiker wordt aangemaakt voor hem in mijn WordPress database. Ik weet niet of dat nu wel zo handig is.

 6. Blijkbaar maakt deze versie van de plugin geen lokale gebruikers meer aan (dus die mensen die al een account hebben mogen zich gelukkig prijzen) maar hij werkt wel prima.

 7. Inderdaad, je kan dan nog altijd één of meerdere openid’s aan je bestaande account associëren…
  Ik moet het zeker ook eens gaan uittesten om te zien of het nu makkelijker is met pre-approved accounts te werken ( -> dus om een lijstje url’s/openid’s van ergens anders te importeren en die mensen al direct privileges geven zonder dat je ze lastig hoeft te vallen per mail met usernames/pswd’s waar ze niet hebben om gevraagd)

 8. @Tim: Nu dus niet meer en dat vind ik dan weer niet mooi. Voor toepassingen waar we wat meer met OpenID willen doen, ontkom je er niet echt aan om lokaal lichtgewicht accounts aan te maken (of op een andere manier lijstjes bij te houden).

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.