No more bagels

Store
Ik woon hier nog maar net en nu opeens is Benjamin’s Bagels & Coffee bij mij op de hoek weg. Het was niet het enige wat het leven hier de moeite waard maakt, maar toch. Een echtpaar heeft de zaak van hem overgenomen en met wat kleine aanpassingen er een lunchroom geopend.

Note

Ik moet maar kijken hoe het nu staat met de koffie en waarom Benjamin weg is. Ik kom het huis niet zo vaak uit om te winkelen, maar tijdens een rondje fotograferen gisteren viel het me op hoeveel winkels er in Delft zijn die er kitscherig uitzien en specialiseren in het verkopen van lelijke shit.

9 thoughts on “No more bagels”

 1. No more bagels???
  Als nieuwe eigenaresse van Lunchroom Delfts Rood (voorheen Benjamins Bagels & Coffee) wil ik graag even reageren.
  Degene die het stukje “No more bagels” op deze site heeft geplaatst, zou zich toch eens beter moeten laten informeren, of nog beter, zelf eens even naar binnen komen, alvorens een uitgesproken mening te geven.
  Zeker als deze meneer of mevrouw, aan het stukje te merken, niet volledig op de hoogte is.
  Ten eerste was Benjamins Bagels & Coffee OOK een lunchroom.
  Ten tweede verkopen wij nog steeds Bagels, enkele in overleg overgenomen van de vorige eigenaar, enkele nieuw.
  Ten derde zijn wij geen echtpaar.
  Ten vierde hebben wij gekozen voor de naam Delfts Rood, omdat het lekker tegenstrijdig is met al het Delfts Blauw in Delft en omdat wij de zaak met opzet “gezellig kitscherig” wilde maken en rood dus!
  Je kunt hiervan houden of niet, je kunt de keuze maken of je dit belemmert om binnen te komen en ons assortiment eerst uit te proberen….daar is gelukkig iedereen nog steeds vrij in.
  Ten vijfde heette de vorige eigenaar geen Benjamin en aangezien deze persoon nogal nieuwsgierig is naar de beweegredenen van de vorige eigenaar om te stoppen, dit was om gezondheidsredenen.
  Ten slotte vraag ik mij af hoe deze meneer of mevrouw weet dat er alleen maar wat “kleine aanpassingen”gemaakt zijn…..
  Ik kan deze meneer of mevrouw zeggen dat de aanpassingen die wij hebben gemaakt, alleen maar ten goede komen voor de klanten die bij ons naar binnen komen.
  Of toen ook niet echt goed rond gekeken?
  Wij verkopen dus nog steeds Bagels, wij verkopen nog steeds Illy koffie, iets waar de mensen (ook bij ons) voor terug komen. Daarbij hebben wij buiten de Bagels een ruim assortiment op de Lunchkaart staan, elke dag een krantje, wat gezellige tijdschriften en altijd de keuze om eventueel zelf een bagel naar keuze samen te stellen…
  Leuk trouwens die foto van de zaak zelf, bedankt.
  Succes met het fotograferen en met het bekritiseren van zaakjes in Delft die er er niet naar uw smaak uitzien en die “lelijke shit” verkopen.
  Ik hoop dat er altijd een groep mensen blijft bestaan die wel de moeite nemen om eens gezellig bij ons naar binnen te komen en wat te eten en/of drinken.
  Wij staan altijd open voor suggesties en positieve kritiek, maar dan wel alleen als “men” weet waar hij of zij over praat en eerst eens bij ons gegeten of gedronken heeft.

 2. Spijtig van de overtrokken reactie op mijn stukje. Het was niet bedoeld als een aanval en ik geloof het helemaal.

  Ik ben nog steeds van plan om het uit te proberen maar ik vrees dat het nu incognito moet. Waar heb ik mijn vermomming gelaten…?

 3. Alles goed en wel, ik heb de nieuwe zaak uitgeprobeerd en vond Benjamin’s toch echt beter! De bagels waren beter en de aankleding was stukken knusser. Zoals de zaak er nu uit ziet is het ‘one of the many’ geworden, in plaats van de ongedwongen, rommelige gezelligheid die Benjamin’s bagels was. Helaas zal ik hier dus niet snel weer terugkomen. Spijtig, ik was een enorme fan van Benjamin’s bagel-heaven!! Vooral de sfeer met ruwhouten tafels, jonge studenten in de bediening, kranten en tijdschriften verspreid over de leestafel. Echt een plek waar je niet het gevoel had netjes rechtop te moeten zitten, maar gewoon lekker in een huiskamer-achtige sfeer kon binnenstappen.

  Een tip voor de nieuwe eigenaren: Serveer de bagels zoals Benjamin’s dat ook deed: de 2 helften los belegd en onder de gril gelegd, zodat je niet hoeft te kliederen bij het opeten, alsof het een Whopper is met teveel saus (niet dat dat een sneer is naar de kwaliteit, want die is prima). De bagels worden dan ook wat knapperiger, wat lekkerder is.

 4. Je hebt gelijk dat de sfeer er anders is, ik heb er een kopje koffie genomen en werd vriendelijk geholpen.

  Mijn favoriete hangouts in het centrum zijn tegenwoordig:

  • Thuis, ik heb culinair en koffie-technisch genoeg in huis om een heerlijk ontbijt/lunch/avondeten te kunnen maken. Bagels van de Diamanten Ring + beleg van Il Tartufo = Awesome!
  • Coffee Company, voor dure maar lekkere koffiespecialiteiten en om even te hangen of een uurtje te werken
  • Uit de Kunst, relaxen in een gezapige atmosfeer met direct papegaaicontact
  • Lunchcafé Vrij, lekkere koffiespecialiteiten (neem de galão) en pasteis de nata en ontzettend aardige mensen. Ze hebben nu een terras.
 5. Hai allemaal het doe me goed dat jullie me missen, maar helaas vind ik het ook jammer voor de nieuwe eigenaren maar hoe kan het gebeuren dat t zo ver is gekomen ik heb trouwens begrepen dat er nu alweer een nieuwe eigenaar inzit met een vegatarische inslag…ja helaas moest ik wel stoppen met Benjamins i.v.m. mijn gezondheid maar ik mis de gezelligheid, spontaniteit en de tevredenheid van al mijn gasten en jullie weten nu er is maar 1 benjamins met zijn eigen unieke concept gezelligheid kwaliteit voor een kleine prijs….bedankt Andre

 6. Tof dat je reageert Andre en sterkte!

  De sfeer was er inderdaad uniek te noemen en ik weet niet waar je dat nu zou vinden. De eigenaars erna hadden het inderdaad lastig maar een vegetarisch restaurant zou welkom zijn. Het restaurant-aanbod in Delft is toch niet divers genoeg.

  Ik weet niet wat het is met koffiezaken maar het Zondag wat ernaast ligt lijkt ook nog niet optimaal te draaien al is het wel een fijne tent. Ik heb het idee dat de markt voor koffietenten in Delft nog onderbediend wordt, maar misschien ligt het dan aan de prijsstelling…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.