Studentikoos martelen voor maximaal effect

Een tijdje geleden lazen we op het werk de ingezonden brief “Abu Ghraib aan de Schie”1 in NRC over praktijken bij het corps hier in Delft. Naar aanleiding van welke wat onderzoek heeft plaatsgevonden.

Waterboarden

Wij hadden toen geconcludeerd dat ze daar beter in plaats van dit halfslachtige gedoe2, de feuten beter direct kunnen waterboarden.
Het gaat óf om het resultaat, óf om het proces. Gaat het om het proces, dan is het pure vernedering. Gaat het om het resultaat, doe dan een waterboarding sessie. De snelste en effectiefste manier om mensen te breken.

Het is inderdaad zó effectief. Scylla —ik geloof een gerespecteerd lid— van de Straight Dope-fora heeft het pas op zichzelf toegepast en een verslag uit de eerste hand geschreven. De moeite van het lezen waard. Maar de moeite om zelf te ondergaan? Of de moeite om mensen die zeggen dat het geen marteling is te dwingen het te ondergaan?

  1. Wrede titel (pun intended) trouwens
  2. “Vlak boven het matras hangt een camouflagenet met bewegingssensoren.”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.