Een studie in smaragd

Een Sherlock Holmes-pastiche voor de donkere zondagavond1 geschreven door Neil Gaiman en voorgelezen door hemzelf zoals alleen hij dat kan (via BoingBoing).

Hier de audio-file van het verhaal “A Study in Emerald” en een mooie PDF om op mee te lezen als je wilt. Het kost wat tijd en concentratie maar het is een erg leuk verhaal met veel onthullingen tot de laatste zin. Een bekendheid met het Cthulhu-mythos is niet weg, maar lees de Wikipedia-pagina over het verhaal niet (spoilers!) tot je het hebt gelezen/gehoord.

En nu wil ik de verhalenbundel “Shadows over Bakerstreet” hebben. Het is een tijdje geleden dat ik het meeste van Lovecraft heb gelezen.

  1. En voor de mensen met House-ontwenningsverschijnselen.

3 thoughts on “Een studie in smaragd”

  1. Hiervoor moet je misschien even stoppen, tenzij de files ‘s ochtends echt zo saai zijn. Cory zegt ook ‘[…] had to pull over.’ Het is een spookverhaal voor de zondag. Ik denk op maandag niet half zo leuk.

    Radiolab is een andere hele leuke, frisse podcast over interessante onderwerpen met een ontzettend hoge productiewaarde (het is gewono professionele radio).

    Bij TED boeit het beeld meestal erg weinig, dus dat kun je ook alleen audio luisteren.

  2. Het heeft even geduurd maar nu heb ik er toch de tijd eens voor genomen. Prachtig! En wat een cadeautje dat de auteur het zelf voorleest.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.