Set my WiFi free

Naar aanleiding van dit artikel in Wired van veiligheids-goeroe Bruce Schneier heb ik gedaan waar ik al een tijdje over zat te denken. Ik heb mijn draadloos internet thuis open gegooid voor iedereen in de buurt om te gebruiken.

Ik had graag mee willen doen aan FON1 maar dat was altijd teveel gezeik om goed in te stellen2. Ideaal zou zijn als routermakers een instelling boden om gastgebruikers op een afgebakend deel van je netwerk een beperkte hoeveelheid bandbreedte te geven, maar daar ga ik niet op zitten wachten.

Dus in de buurt van de Papenstraat in Delft is er sinds kort een open draadloze hotspot “Draadloos Delft” te vinden. Elke beweging moet ergens beginnen, zullen we maar zeggen.

Update: Ik heb nu de eerste gast3 op mijn netwerk. Doen er nog meer mensen mee? Als we dit concept kunnen verspreiden, dan heeft het nog een redelijke kans om te werken.
De beste reden om dit te doen: Beeld je in hoe blij je bent als je op een willekeurige plek draadloos internet hebt. Beeld je nu in dat je datzelfde gevoel oproept bij mensen die in de buurt van je huis zitten.

  1. Het is ook een FON-router maar met DD-WRT firmware.
  2. Sowieso snap ik niet waarom draadloos internet enkele honderden niet uit te leggen instellingen moet bevatten.
  3. Computernaam: lak en volgens het icoon in Finder een Mac.

5 thoughts on “Set my WiFi free”

  1. koffie is altijd lekker.

    Ik open Draadloos Delft in Nieuwegein … (mijn buurmaan heeft hem ook al open 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.