2 thoughts on “Ruimte”

  1. Je zou kunnen zeggen dat daar in Rotterdam bijna spraken van is, met vastgoedprijzen die de helft van wat ze in Den Haag en een derde van wat ze in Amsterdam zijn. Maar een buyer’s market gaat gepaard met een grotere differentiatie in kwaliteit en prijs en een groter aanbod dan we hier kennen. Maar de vraag is met hoeveel dynamiek dit soort markt binnen de Nederlandse maakbaarheidstraditie tot stand kan komen.

  2. Je hebt gelijk. Ik hoorde inderdaad verhalen dat ze aan de andere kant van de Maas met geen mogelijkheid van hun huizen af komen.
    Ik vermoed dat dat voor een deel ook omgevinsgfactoren zijn. Waarom zouden mensen niet ergens willen wonen voor de helft van het geld, als de huizen in orde zijn, er faciliteiten in de buurt zijn en goed openbaar vervoer. Meestal duurt het 5-10 jaar voordat dat soort dingen goed geregeld zijn (denk IJburg).

    Aan de andere kant snap ik niet waarom mensen zo graag in Delft willen wonen. Het is niet zo dat hier nou zoveel boeiends te doen is.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.