Arduino Diecimila projectje

Het is al een tijdje geek-chique om te zeggen dat Arduino’s cool zijn en te wensen dat je de tijd had om ermee te spelen. Dat vond ik wat vrijblijvend worden, dus ik heb maar een starters-setje besteld.

Multi LED setup

Het idee is dat dit een simpel uitbreidbaar bord met processor is waar je een programma op kunt laden waarna dat zelfstandig kan draaien en de in- en uitvoer kan aansturen. Je kunt er allerlei dingen op aansluiten en een Arduino kan ook communiceren met andere Arduini of de server1.

Wat doe je hier dan mee? Afgelopen week hield Adam Greenfield zijn presentatie op The Web and Beyond over de intelligente stad, en dat is één van de dingen die je hiermee kunt bouwen op kleine schaal. Het voorlopige idee is om op kantoor sensoren en/of displays te maken om de duizenden forensen die per dag passeren op de hoogte te brengen van iets.

Dat zou bijvoorbeeld de vertrektijd van de volgende trein kunnen zijn, of de actuele vervuiling op het moment2. Het gaat er een beetje om wat goedkoop meetbaar en wat goedkoop weergeefbaar is.

  1. Met een kabel, Bluetooth of Zigbee
  2. Volgens mij bestaand die sensoren wel, maar staan ze niet online. Ik mail VROM hierover.

2 thoughts on “Arduino Diecimila projectje”

  1. Dat klinkt als een leuk projectje. Ga je er ook wat interactie inbouwen? Dat zou wel mooi zijn, anders blijft het ‘alleen’ maar bij proximitycasten van info… Ikzelf moet toch echt eens aan de slag met m’n Flavonoid-geïnspireerde project.

  2. Dat zou leuk zijn, maar het is weer de vraag wat is goedkoop en wat is feasible.

    Idee: roomware server draaien en laten praten met de arduino controller om op die manier passanten op te pikken en ze berichten te sturen.

    Idee 2: SMSjes opvangen kan redelijk goedkoop en dan heb je vrij simpel een ‘jouw bericht hier’ stijl applicatie.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.