Even verder over het kanaal

Wij doen hier ons best, maar we kunnen nog wat leren van Engeland. Daar gaat gewoon premier Gordon Brown om de tafel zitten met de uitvinder van het internet en semweb visionair Tim Berners-Lee en daar komt politieke wil en helder beleid uit:

“Mid-range” maps, with resolutions from 1:10,000 upwards, will be made available for re-use, under the plans announced by the prime minister, along with information on postcode areas and electoral and council boundaries. –Guardian

Adres-, kaart- en postcode-gegevens zijn de grootste gemene deler waarmee we de meeste gegevens van de overheid, het bedrijfsleven en van privé-personen aan elkaar kunnen koppelen. Er wordt nu door enkele partijen (bijv. Postcode.nl) een bescheiden winst gemaakt op het uitbaten van deze gegevens. De potentiele winst voor de samenleving als we deze gegevens vrij zouden kunnen gebruiken, is vele1 malen groter.

Engeland doet het, waarom doen wij het niet?

Update: En nog meer informatie over de stap om de Postzon (postcode naar GPS) gegevens vrij te geven. Nog geen inforamtie over de Postcode Address File (postcode naar adres).

  1. Niet tien keer zo groot, eerder een waarde-toename van tien duizenden keren zo niet meer.

One thought on “Even verder over het kanaal”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.