Verkiezingen

Een overzicht van de uitslagen van de Europese Verkiezingen 2009 per gemeente:
Results of the 2009 elections for European Parliament

Een uitleg hoe ik deze kaart gemaakt heb volgt binnenkort.

Ik maak me klaar om woensdag nog zo’n kaart uit te draaien voor de gemeenteraadsverkiezingen. Ik ben alleen bang dat het nog een pessimistischer beeld zal opleveren.

2 thoughts on “Verkiezingen”

  1. an sich is het platteland zoals verwacht een CDA bolwerk maar dat is niet zo spannend toch? hoe vertaalt de stemmenverdeling van gemeentes zich naar onze uiteindelijke afvaardiging voor de EU, zou dat er nog in te verwerken zijn als aandeel in totaal bv?

  2. Gelukkig gaat de EU zetelverdeling toch nog gewoon per capita en niet via een winner takes all districtensysteem.

    We wisten het al wel, maar wat hier interessant aan is, is dat je het nu goed kunt zien, de hoeveelheid en de locatie. CDA was inderdaad geen verassing, maar de uitgestrektheid van CU/SGP en PVV zijn wel interessant en ik ben benieuwd hoe dat op de komende verkiezingen wordt.

    Ik ga ook kijken of ik die live kan visualiseren op de verkiezingsavond.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.