14 thoughts on “Foursquare en locaties bij Willem de Kooning”

 1. ongelovelijk wat er allemaal mogelijk is,zeker de toekomst, toch blijf ik bang voor alle negatieve gevolgen.M

 2. Bedankt voor de lezing! Ik vond het interessant maar ook ik heb mijn vraagtekens bij het gebruik van deze programma’s. Privacy wordt door deze programma’s naar mijn mening minder omdat mensen die je misschien liever niet wil tegen komen ook kunnen zien waar jij je bevindt. Maar het heeft natuurlijk ook zijn voordelen.
  Een grappig weetje (misschien wist je het al): Ik was laatst in de boekenwinkel en zag toen dat er zelfs een handboek van twitter is! Het kleine twitter handboek, van maar liefst 160 pagina’s 😉 http://www.boox.nl/nl/het-kleine-twitter-handboek-tim-collins-9789055139538

 3. Ik kwam er tijdens de presentatie achter dat ik ook Foursquare kon gebruiken op mijn telefoon, dus heb ik het een dagje geprobeerd. Het is een leuke app, maar het zou voor mij pas echt handig zijn als mijn vrienden het ook allemaal zouden gebruiken, maar de meesten hebben nog geen internet op hun telefoon. Het viel me wel op dat er toch al best veel gebruikers zijn. Het feit dat je zelf kan instellen wie kan zien waar je bent maakt dat ik me niet al te veel zorgen maak over mijn privacy, hoewel je natuurlijk nooit kan controleren wat Foursquare zelf met de gegevens doet.

 4. @Aukje: We zijn er zelf bij. Dus we moeten ervoor zorgen dat de positieve gevolgen groter zijn dan de negatieve.

  @Nuray: Die privacy kun je tot op zekere hoogte beheersen: bepalen wie wél en wie niet mag zien waar je bent. Het wordt alleen een probleem wanneer je door sociale druk bepaalde mensen wel toe moet laten tot je vriendenlijst maar liever niet wilt dat ze zien waar je bent. Dat is een groot probleem dat we hopelijk kunnen oplossen.

  @Danitscha: Dat klopt allemaal. Foursquare zal nu geen rare dingen doen, maar je weet nooit wanneer ze gekocht worden door een groot bedrijf met een hele andere agenda.

 5. Ik vond het een interessant college en essentieel voor lifestylers denk ik. Er is zoveel keus in sites als deze dat soms door de bomen het bos niet meer te zien is. Ik vond het verhaal om zo’n programma heen heel helder en maakt het mij een stuk duidelijk waarom ik zoiets wel (of niet) zou gaan gebruiken. Mijn probleem bij foresquare was ook dat niemand uit mijn vriendenkring het heeft, en er voor mij dus weinig aan is.

 6. @Sjoerd: Dat argument dat niemand uit je vriendenkring het heeft is een beetje een kip-ei verhaal. Ik denk dat iets als Foursquare al handig is als 3 van je goede vrienden het gebruiken.

 7. Ik kan me nog herinneren dat ik ergens in een les aanhaalde over dat er nu ongelofelijke dingen gebeuren technologisch en dat iedereen ze voor lief nam. Hier het fragment waar mijn voorbeeld van wifi in het vliegtuig vandaan kwam… Erg leuk:

 8. Hoi Alper,

  Bedankt voor de lezing afgelopen week! Erg interessant en we wisten niet dat er zoveel mogelijkheden waren! Klein minpuntje volgens ons: wat als je geen Blackberry of Iphone hebt..?

  L. & S.

 9. Van de week op tv een documentaire over facebook twitter enz. Je had het gezicht van mijn moeder moeten zien. Die vind het allemaal onzin en nutteloos en kan zich niet voorstellen dat mensen zich hier mee bezig houden. Niet zo gek als je je bedenkt dat ze zelf amper weet hoe haar eigen mobieltje werkt.
  Ik denk dat je er ook een soort van mee moet opgroeien. Hyves is er met de “paplepel” ingegoten en dus vinden we dat normaal en denken we ook daar niet over privacy na. Ik denk dat dingen zoals foursquare ook een gewoonte moet worden voordat we het echte nut en plezier er van inzien. Als ik dan eindelijk van mijn koppige moeder een blackberry krijg ga ik het zeker proberen.

 10. Hee,
  Ik vond het zeker een interessante presentatie. Ik denk wel dat dit echt de toekomst is. Ik hoop dat het op sociaal gebied wel positief uitpakt dus dat mensen daadwerkelijk meer buiten komen en in het echt gaan afspreken. Ik vraag me wel af wat we daarna dan weer voor ontwikkelingen gaan krijgen, wat daarna weer het nieuwste van het nieuwste wordt. Wie weet krijgen we nu wel het verschijnsel winkelende mensen die tegen elkaar op lopen omdat ze steeds op hun mobieltje zitten te turen 😛

 11. Bedankt voor de lezing!
  Vond het leuk om het enthousiasme te voelen! Ik ben zelf alleen wat minder enthousiast over het programma. Ik snap gewoon niet zo goed waarom je alles met iedereen moet delen. Ik vind een telefoontje ook altijd nog wel wat hebben en het liefst face to face. Nostalgie… En als we niks meer aan het toeval over laten wordt het leven ook een stuk minder leuk naar mijn idee.
  Maar ik zie ook zeker wel voordelen, zeker als je de behoefte hebt om alles met anderen te delen. Het scheelt zowiezo erg in je telefoonrekening. En je wordt natuurlijk ook uitgedaagd om van die bank af te komen en lekker dingen te ondernemen. Dus voor als je er van houd kan het zeker wat toevoegen in je leven!! En het bied natuurlijk ook veel mogelijkheden voor o.a horeca gelegenheden.

 12. Was een interessante lezing, maar ik zal er zelf niet zo gauw aan meedoen.. Voornamelijk de specials in verschillende café’s etc. vond ik leuk. Het principe van foursquare vind ik leuk voor de mensen die al heel actief zijn met twitter enzo, maar daar waag ik me ook niet aan….

 13. Ik denk dat je er ook een soort van mee moet opgroeien. Hyves is er met de “paplepel” ingegoten en dus vinden we dat normaal en denken we ook daar niet over privacy na.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.