De val uitgelegd

Hier een hele leuke video over de val van het kabinet (via):

De val van het kabinet from twelve o'clock | motion media on Vimeo.

Dit is echt heel leuk. Ik was me er niet van bewust dat we in Nederland dit niveau van grafisch uitleggend werk konden maken (al zijn ze er wel) en ik wist niet dat Uruzgan ons €1 miljard kost.

Één probleem: de video is grafisch sterk, maar slaagt helaas niet in zijn doel. Als je een overzicht wilt zien van de gebeurtenissen die geleid hebben tot de val van het kabinet dan is het ok, maar het wordt niet helemaal duidelijk waarom het kabinet gevallen is. De video gaat te snel en de verschillende gebeurtenissen en data worden een brei van opeenvolging. Het overzicht en de context missen.

Dit frame is één van de betere in de video omdat je tegelijkertijd heden, verleden en toekomst ziet:
De val van het kabinet! Begrijpelijk, Kort & Helder

Het was een stuk beter geweest om altijd iets van context te laten zien of herhaaldelijk een overzicht te geven en dan weer in te zoomen, van macroscoop naar microscoop en weer terug.

2 thoughts on “De val uitgelegd”

  1. Ik ben het niet met je eens. De frustratie en miscommunicatie tussen kamerleden en de kamer wordt hier voor het eerst sinds lange tijd goed uitgelegd. Dat is uiteindelijk waar het mis ging.

  2. Ik snap het nog steeds niet.

    Wat ik boven ben vergeten te vermelden, is dat ik denk dat commentaar ook een functie heeft in dit soort dingen. Dus juist niet alleen een weergave van de feiten geven.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.