De stad is er voor iedereen

Mensen die me kennen weten dat ik er nogal heftige meningen over de stad op na houdt. Veel is goed, maar veel kan ook beter en ik zou die verbeteringen graag zien en eraan bijdragen.

Zo twitterde ik wat met Sebastiaan Capel, stadsdeelraadlid voor D66 in Amsterdam die in zijn twitterprofiel Jane Jacobs heeft staan1. Dat is een goed begin, maar waar blijven dan de verbeteringen in de stad? Zeker aangezien een eerder onderzoek liet zien dat D66 één van de auto-vriendelijkste partijen in Amsterdam is.

Dus kwamen we bij elkaar voor één van Sebastiaans stadsgesprekken, waarvan het verslag nu op zijn site staat:

Het is een leefbare stad, het is hier prettig toeven, maar ik merk wel dat er heel weinig gebeurt, juist omdat iedereen het wel OK vindt. Ik vind dat je breder moet kijken, maar het overgrote deel wil dat niet, die zijn tevreden zoals het is. (“Stadsgesprek #4 Alper Cugun over 24-uurs economie en vertrutting”)

Een en ander behoeft misschien nog toelichting maar het was vroeg en we gingen hard, dus ik ben heel blij dat dit eruit is voortgekomen. De uitspraak over de 24 hour diner is trouwens van Ben Hammersley, maar hij vindt het vast niet erg dat ik hem geleend heb (voor een goed doel).

D66 lijkt op het moment de vriendelijkste partij voor “De Stad”. Nu kijken wat er verandert.

  1. De meeste politic zullen geen idee hebben wie dat is.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.